Nechtějí je ani jejich vlastní země. Kobza se hrozí, koho migrační pakt „přesídlí“ do ČR

05.05.2024 20:05 | Rozhovor

„Když se podíváme na mapu islámských center v bývalém západním Německu, vidíme, že změny v německé společnosti dosáhly bodu, odkud se již nelze vrátit,“ říká k nedávné demonstraci v Hamburku poslanec SPD Jiří Kobza. Servítky si nebral ohledně migračního paktu. Padla slova jako „prohloubení našeho poddanství v EU“. Řekl i, jak vidí těch dvacet let, co uplynulo od vstupu ČR do EU a tentokrát padlo slovo „nevolnictví“. Vrátil se také k nedávné konferenci konzervatistů v Budapešti.

Nechtějí je ani jejich vlastní země. Kobza se hrozí, koho migrační pakt „přesídlí“ do ČR
Foto: Hana Brožková
Popisek: Jiří Kobza

Jak jste uvedl na sociální sítě, koncem dubna jste se zúčastnil s delegací SPD konference konzervativců CPAC, kterou v Budapešti pořádalo maďarské hnutí Fidesz ve spolupráci s americkými republikány. Kdo ze světových politiků se této akce například zúčastnil a co zajímavého tam zaznělo?

Především to bylo o sjednocení konzervativních sil ve světě. Líbil se mi výraz Internacionální konzervativismus. Dále to bylo proti hnutí woke (termín „dewoke“ to docela vystihoval, jako odmítnutí násilného prosazování progresivismu.

Seznam speakerů by byl hodně dlouhý, proto zde uvádím odkaz.

Zajímavé bylo, že se zúčastnili konzervativní politici i z velmi vzdálených zemí a regionů jako jsou USA, jižní Amerika, Austrálie a Gruzie.

Někteří američtí senátoři a kongresmani (kongresmanky) se připojili online, nicméně jejich vystoupení nebyla o nic méně zajímavá, jako např. vystoupení bývalé prezidentské kandidátky Kari Lakeové.

Osobně jsem tam vedl několik velmi zajímavých dvoustranných diskuzí s americkými republikánskými senátory a kongresmany, se kterými náš (SPD) pohled na situaci ve světě dokonale souzní.

Pro mne nejzajímavější byly projevy Viktora Orbána, republikánského kongresmana Andyho Harrise, Geerta Wilderse a dalších.

„Víte vůbec, co se v Evropě děje? ČT pečlivě vybírá informace, o které se s námi podělí, aby se při oslavách našeho vstupu do EU neprovalilo, co znamená naše poddanství,“ napsal jste na svůj facebookový profil. Reagoval jste na nedávnou akci, která se konala v Hamburku, konkrétně šlo o demonstraci radikálních muslimů, kteří vyzývali k nastolení chalífátu, tedy náboženské vlády islámu. Máte pocit, že média o této akci neinformovala dostatečně? 

Mám pocit, že se nedozvídáme, co se děje v Bruselu, v Paříži ani v dalších hlavních městech západní Evropy, postižených dopady masové ilegální migrace, islamizací a libanonizací.

Chybí například rozebrání propalestinských demonstrací, kde společně (stejně jako v Libanonu v 70. letech) došlo v západní Evropě ke spojení islamistů a levice a kde 80 let po konci druhé světové války beztrestně znějí odporná antisemitská hesla.

Zcela absentuje rozbor enormního nárůstu kriminality páchané v západní Evropě muslimskými imigranty a jejich potomky.

Nikdo neřeší ani nezmiňuje rostoucí emigraci původních obyvatel z Německa a Holandska do střední a východní Evropy, kam se ve velkých počtech uchylují před násilím imigrantů a islamistů. Jako občané EU totiž nevstupují do žádných statistik o migraci. Výzvy k chalifátu už (na rozdíl od výše uvedeného) nelze „vymlčet“, proto je musela ČT zmínit, ale velmi vágně.

A co říci k té demonstraci samotné? A jak v tomto směru vidíte situaci v Německu?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Atomová válka? Červené tlačítko a návrat do pravěku, varuje odborník

18:46 Atomová válka? Červené tlačítko a návrat do pravěku, varuje odborník

I lokální použití jaderných zbraní by bylo přelomem v celé civilizaci. Tisíce obětí a další miliony …